ontdekken slak web

NieuwsgierigerWijs is een ontdekkingstocht naar hoe we de pure ontwikkeling van onze kinderen kunnen begeleiden. Hoe bied je een ruimte waarin kinderen hun eigen wereld en waarheid kunnen ontdekken? Hoe begeleiden we kinderen op zo’n manier dat ze hun pure nieuwsgierigheid kunnen blijven volgen? En wat gebeurt er als we onze kinderen gaan volgen, hun nieuwsgierigheid achterna?

Geïnspireerd door het verhaal van Jeroen van Westen over zijn Levensschool waar ik een film over maakte, ging ik ook de nieuwsgierigheid van mijn kind achterna. Die ervaringen deelde ik en daarop ontving ik verhalen van andere ouders die ook hun kind waren gaan volgen. I FOLLOW ontstond: een verzameling van ervaringsverhalen van ouders die hun nieuwsgierige kind een dag of dagdeel waren gaan volgen. Deze verhalen werden voor het eerst ‘tentoongesteld’ op het KIIND Festival in het najaar van 2017.

Levensschool: je nieuwsgierige kind achterna

In deze korte film (20 minuten) deelt Jeroen van Westen zijn verhaal over de ervaringen die hij opdeed toen hij met zijn zoon voor een langere periode elke ochtend op pad ging, de nieuwsgierigheid van zijn 6-jarige zoon achterna. Laat je inspireren om het échte ontdekken te ervaren.

I FOLLOW - verhalen van ouders

Terwijl ik de avonturen begon te delen die ik beleefde met het volgen van de nieuwsgierigheid van m’n kind, begonnen andere ouders ook hun kind te volgen en met mij hun verhalen te delen.

IFOLLOW9 vk

9. Met de trein… en meer!

IFOLLOW8

8. Treinborden ontdekken

mier vk

7. Mieren zoeken

turn left 303437 640

6. Spontaan linksaf

lopend

5. Lopend naar huis

IFOLLOW4 vk

4. Smeden

IFOLLOW3 I

3. Bomen ontdekken

IFOLLOW2

2. Meekijken met de ogen van je kind

IFOLLOW1

1. Treinen kijken