Skip to main content
saskiaopdeweegh

Over mij

Ik ga graag op avontuur om de wereld te ontdekken vanuit het vuur en de nieuwsgierigheid van m’n hart. Ik ben benieuwd naar hoe we weer meer in verbinding met de natuur kunnen leven, onze natuur. Hoe leven we onze unieke essentie in een levend geheel? En hoe begeleiden we onze kinderen zodat zij hun pure natuur kunnen blijven volgen?

Ik baan daarin graag nieuwe paden, en laat me verrassen door de magie van het leven onderweg. Ik fotografeer, film en schrijf om te verbeelden wat ik ontdek. En dat deel ik dan graag in de vorm van exposities, optredens, artikelen en boeken. Ook ontwikkel ik expedities waarmee je mee op avontuur kunt gaan. Het zijn ervaringskunstwerken en ontdekkingstochten in één.

Mijn uitvalsbasis is een werkruimte bij m’n huis in een prachtige oude boomgaard in de IJsselvallei nabij Deventer. Daar woon ik met mijn man en twee kinderen in de oude boerderij Mommenhoeve. We bieden er een plek aan mensen die even helemaal alleen in de stille natuur willen zijn, kamperend of vanuit een prachtige pipowagen. Ik begeleid er solo stille natuur retraites.

In 2021 ontstond in Zweden de wens om me samen met anderen te richten op het herstellen van de verbinding van de mens met zijn/de natuur en zette ik Djup Natur op. Daarmee exploreer ik diepe natuurervaringen, plekken waar oernatuur nog te beleven is, de kracht van stilte en natuurschoonheid, het behoud hiervan, ook in ons mensen, te beginnen bij de pure natuur in kinderen. Via natuurkunst in de vorm van fotografie en film nodig ik uit tot anders kijken, verwonderen, dieper ervaren, bewustzijn en groei.

Saskia op de Weegh

 

I love to follow my curiosity exploring new worlds. I am curious about how we can live closer to nature, to our true nature.  I photograph, write and film on my expeditions in nature. I especially love to explore the rough, endless and silent nature and the pure nature of children. 

With my husband and two children, I live in an old farmhouse close to Deventer. We have a big orchard where we welcome people to experience nature by themselves, undistracted, while camping or from the gypsy wagon. We also organise meetups to share and connect with like-minded around a fire, consciously experiencing the season at hand, nature around and within.