In Pure Child Nature verken ik de puurheid van kinderen. Hoe kunnen kinderen hun van nature aanwezige eigenheid behouden? Wat hebben ze nodig om hun natuurlijke essentie te kunnen (blijven) leven? En waar nodigen ze ons volwassenen toe uit?
Velen van ons hebben afgeleerd om de innerlijke stem te volgen. Wat is er voor nodig om onze kinderen het contact met zichzelf te laten behouden? In wat voor omgeving kunnen ze vanuit hun essentie opgroeien?

Pure Child Nature Expeditions

In de Pure Child Nature expedities ga ik met kinderen van 2-3 jaar mee de natuur in. Ik volg het kind en vang onderweg momenten van verbondenheid, verwondering en pure aanwezigheid. Ik laat me verrassen door de weg die het kind me laat zien en wat het kind me onderweg laat ervaren. Hier lees je over, en zie je de foto’s van, de eerste avonturen:

SWeegh3891 web

Pure aanwezigheid in de duinen met Marinthe

purechildnature E1

Het ongerepte bos in, Else achterna

Pure Child Nature photo-artworks

De pure child natuur portretten zijn een combinatie van een portret van een kind en van de natuur in hetzelfde element uit de natuur: aarde, lucht, vuur, water en liefde. Voor het natuurportret van ‘liefde’ nam ik een puddle magic portret, waarin alle elementen samenkomen, de essentie, de levensstroom, levendheid, liefde.

In these portraits I combined a pure child portrait with a ‘portrait’ of the element in nature: earth, air, fire, water and love. For the Love portrait I used a Puddle Magic ‘portrait’ in which all elements come together.

Purechildnature earth
child nature water 3zw web
pure child project air w
purechildnature fire4web
Purechildnature love

Pure Child Nature translucent cloth
Dit doorschijnende doek geeft de verbinding tussen natuur en kind buiten weer. Er is geen natuurfoto als achtergrond, maar de échte natuur, die je door het portret kunt waarnemen. Op elke plek is dit werk uniek.

PureChildNature doek w2