IMG 4258kaart1 vk

Hoe kunnen we weer meer in verbinding met de natuur leven en onze onlosmakelijke verbondenheid ermee ervaren? Samen met mijn man en onze twee kinderen van 7 en 9 jaar gingen we in juni 2021 met deze vraag op avontuur. We reisden twee maanden door Zweden, offline. Om onderweg al ervaringen te delen, verstuurden we vanuit de reis 22 lokale ansichtkaarten met daarop natuurervaringen en inzichten onderweg naar de mensen die meededen.

We gingen open op pad zonder plan nieuwsgierig naar wat we zouden ontdekken en ervaren in de (oer)natuur van Zweden, en op bijzondere plekken waar mensen in verbinding met de natuur (proberen te) leven. Wat konden we hiervan leren en praktisch toepassen in het leven van alledag? We begonnen de reis in een volledig elektrische Volvo oldtimer die Lars de afgelopen 6 jaar bouwde.

EVeryDay Nature in ansichtkaarten en natuurfoto’s te bewonderen
Alle ansichtkaarten vormen nu samen na de reis een kunstwerk dat als eerste op de Mommenhoeve te bewonderen is. Op onze thuisplek kwamen in mijn werkruimte 18 van de 22 verstuurde ansichtkaarten samen. Bij elke ansichtkaart heb ik een natuurfoto uit de reis gekozen en afgedrukt, die de natuurervaring uitdrukt. Waan je in Zweden, verwonder je over de natuur en stel al je nieuwsgierige vragen over de belevenissen onderweg. Welkom!

De expositie is tot 12 december opĀ afspraak te bewonderen.

Opening EVerydayNature w

Opening van de expositie – september 2021