SWeegh3891 web
PureChildNature M3
PureChildNature M4
PureChildNature M5
PureChildNature M6

De tweejarige Marinthe staat met een takje in haar hand en laat het me zien. Haar moeder en ik zijn achter haar aan de duinen in gelopen. En nu staat ze hier op een open plek met het takje in haar hand dat ze zojuist heeft gevonden. Ik kijk naar het takje en naar haar. De wereld lijkt even stil te staan. Alsof alleen zij, ik, het takje en het zand  waarop we staan er zijn. Ik voel ten diepste dat ik er ben en dat zij er is. Er ligt zoveel wijsheid besloten in dit ene ogenblik, in haar als 2-jarig mens. Alsof alles samen één is. Deze verbinding is niet in woorden uit te drukken. Het is ‘slechts’ te ervaren. En dat is natuurlijk precies waar dit avontuur over gaat: ervaren.

Een uitnodiging tot pure aanwezigheid

Marinthe nodigt me hier uit om op zo’n manier aanwezig te zijn dat ik het leven ten volle kan ervaren in dit specifieke moment. Het is zo waarachtig, zo zuiver, zo puur. En als ik in die openheid, die zuiverheid stap, me ertoe laat uitnodigen, pfoe dan kan ik dat ook ervaren. Een alomvattendheid van alle sterren en zandkorrels verbonden op die plek in dat moment met ons daar ergens ertussen. Ze glimlacht. Ik kijk naar het takje en naar haar en glimlach ook. Dit is alles wat er is. Dankjewel lieve Marinthe.

IMG 1106photo e1621240986738

Foto: Sanne Lenoir

Spelen en verbondenheid

We spelen verder, op het strand, ook samen met Marinthe’s moeder en op een bankje waar ze op gaat liggen en doorheen kan kijken. Ik kruip eronder.
Onderweg vindt ze nog meer takken, wijst van alles aan. Ik wissel uit met haar moeder over wat er nu speelt in onze levens. Wat een verbondenheid.

Na afloop van ons avontuur in de duinen lunch ik bij hen thuis nog even mee voor ik weer verder ga. Marinthe komt zo dicht mogelijk naast me zitten. Het ontroert me. Ik voel die verbondenheid ook en wil niets liever dan naast haar zitten.

Dankbaar terugkijken

‘s Middags, terwijl ik de expositie bezoek van Marinthe’s vader, bekijk ik ook al even de foto’s die ik die ochtend van Marinthe gemaakt heb. Hij maakt daar een foto van. Daarmee is de cirkel helemaal rond en zie ik mezelf weer helemaal opgaan in de ontmoeting. Dankjulliewel lieve Sanne en Bruno.

PHOTOLOGIX ExpoWhatevertheweather Saskia 033

Foto: Bruno van den Elshout