petraGrote vlokken sneeuw vallen ook in Nijmegen uit de lucht, zie ik via Skype door Petra’s raam. Een fijn begin van het weekend noemt Petra ons gesprek. Ze vertelt heel graag over haar hoogbewustzijn, hét thema van de afgelopen maanden voor haar. Na onze kennismaking een half jaar geleden is ze zich echt bewust van haar hoogbewustzijn.

Petra voelt zich momenteel enorm in haar kracht en neemt zichzelf zoals ze is. Ze ontdekte dat ze nog meer uit haar patronen en systeem kon stappen. “Je comfortzone is zo groot”, vertelt Petra. Ze dacht dat ze out-of-the-box leefde en werkte, maar ontdekte dat ze toch bleef aanhaken op de ‘oude orde’, zoals Petra dat noemt. Dat gebeurt haar steeds minder. Ze volgt nu echt haar hart. Dat betekent voor Petra echt voor zichzelf gaan staan en zich niet meer verbinden met mensen in de ‘oude wereld’.

Petra ziet een ‘nieuwe orde’ met een nieuw bewustzijn. Mensen van deze nieuwe orde durven zich open te stellen. Ze leven vanuit vertrouwen en kiezen ervoor groots te zijn. Ze inspireren elkaar vanuit gelijkwaardigheid en zien elkaar glashelder. De ‘oude orde’ houdt zichzelf klein, aldus Petra. Met de ‘nieuwe orde’ kan Petra zich echt verbinden, op gevoelsniveau. Ze ontdekte dat ze heel goed kan voelen en haar gevoel klopt. Eerder dacht ze dat het een gedachte was die ze over iets of iemand had. “Nu kom ik erachter dat deze woorden bij m’n gevoel horen”, aldus Petra. “Het is niet een mening, het is een gevoel. Dan hoef je dat niet meer te verklaren. Dat geeft zoveel rust.” Het is een verademing voor haar om zich niet meer te hoeven bewijzen, dat ze goed genoeg is zoals ze is.

Een nieuwe liefde speelt een belangrijke rol in de snelle persoonlijke groei die ze nu ervaart. Haar vriend is haar grootste inspiratiebron. “We halen het beste in elkaar naar boven”, vertelt Petra, “Alles mag er zijn”.

Hoogbewustzijn is voor Petra dat ze heel helder voelt en vooruit kan voelen wat er komen gaat. Het is voor haar: voelen en intuïtie, en daarop durven vertrouwen. Het is: gaan staan en er helemaal mogen zijn. Petra gelooft dat hoogbewusten de leiders van de toekomst zijn. En het enige wat hoogbewusten volgens haar nodig hebben om die rol te pakken is: de juiste mensen tegenkomen. “Leef het leven wat voor jou helemaal goed voelt”, is haar advies.