Skip to main content
Nieuwsgierigerwijs ouderschap

Nieuwetijdsschool #3: op de trekker

By 5 november 2014april 28th, 2021No Comments

nts3-laarzenVrijdag was het weer zover: Nieuwetijdsschool op de Mommenhoeve! Vandaag kwam Jan Hendrik met Minke (3 jaar) en Auke (2 jaar), met ons buitenspelen. Minke wist nog van de grote trekker die we hadden, waar ze mee had gespeeld toen ze in augustus hier waren. Lars toverde die meteen voor haar uit de schuur tevoorschijn en zo zat Minke meteen op de trekker. Sven dronk appelsap en bestudeerde Minke, terwijl ik voor Jan Hendrik een kop koffie maakte. Daarna wilde Minke naar de schommel en stond al boven aan het klimrek ernaast toen wij er aankwamen. Sven liep naar de bramenstruik en plukte daar de laatste bramen. Dat lustte Minke ook wel. Auke hoefde geen bramen en wilde naar het waterkunstwerk, wat hij zich nog herinnerde van augustus. Zo volgden we de kinderen via kunstwerk, zandbak naar binnen naar het speelgoed. Sven bleef nog even buiten op de trekker zitten. Ook de hele middag, toen Auke en Minke alweer naar huis waren, zat Sven regelmatig op de trekker.

Doen wat anderen doen, om te ontdekken, dat is wel een mooie uitnodiging voor de Nieuwetijdsschool. Wie zou ik willen observeren en nadoen om te ontdekken? Als eerste komt Jetske van der Greef in me op. Zij zette de school  De Ontdekkingsreis in Doorn op. Daar ben ik erg nieuwsgierig naar!

nst3-lunch

We sloten de ochtend af met pompoensoep en brood. Tijdens de lunch wisselden Jan Hendrik en ik nog wat praktische dingen uit, zoals “hee wat een handige slab waar heb je die vandaan?” en ervaringen, zoals dat als je je kinderen moe zijn en trek hebben alles veel moeilijker gaat, misschien wel vooral omdat je dan zelf ook moe bent en trek hebt. Wat zijn kinderen toch een mooie spiegel.

Leave a Reply