Skip to main content

Online Nieuwjaars Essenties 2021

Wat zijn jouw diepste verlangens voor 2021? En wat als die werkelijkheid zouden kunnen worden? Wat zou je dan wensen? En wat als je het niet alleen wenst maar zelf mede mogelijk maakt? Of misschien wel: toelaten dat het mogelijk wordt.

Op 11 januari 2018 schreef ik de eerste regels van mijn allereerste nieuwjaarsbrief aan mezelf, in een strandtent op Schiermonnikoog. Ik ben nog steeds overdonderd door de kracht ervan. Het opschrijven van wat je ten diepste verlangt is zo krachtig. Door erbij stil te staan werd ik me bewust van wat ik werkelijk wenste. Een door dit te durven opschrijven werd het heel concreet en was ik me het gehele jaar meer bewust van wat werkelijk belangrijk voor me was. En uiteindelijk werden heel veel dingen werkelijkheid. Zo kwam dat jaar m’n boek Nieuwe paden banen er echt en was er een geweldig samenzijn om dit te vieren.

De kracht die ik had ervaren wilde ik graag delen en zo schreef ik begin 2019 met 5 anderen m’n tweede nieuwjaarsbrief en vorig jaar de derde. Het was ontroerend mooi om deze brieven aan onszelf voor te lezen in samenzijn van elkaar. En ook om gedurende het jaar van elkaar te zien wat er werkelijkheid aan het worden is en welke bochten ieders unieke pad neemt.

Op maandagavond 18 januari en 25 januari kun je dit jaar online meedoen met het schrijven en delen van jouw essenties voor het nieuwe jaar.

Voor wie
De avonden zijn voor mannen en vrouwen die hun hart (ook) in 2020 willen volgen, hun eigen pad durven gaan en samen met een aantal andere dappere mensen hun essenties voor 2021 willen opdiepen, opschrijven en delen, vertrouwend op de magie daarvan en zich openstellen voor de mogelijkheid dat ze werkelijkheid worden.

Voorbereiding
In de herfst vallen de eerste zaadjes alweer in de grond om te rijpen, zich voorbereidend en voedend om in de prille lente de eerste kiemen te kunnen laten zien. De stille en donkere periode in de winter ervaar ik als een belangrijk onderdeel van de Nieuwsjaars Essenties. Het is een belangrijke mogelijkheid om als mens dicht bij jezelf te komen. Van daaruit kun je in het nieuwe jaar contact maken met je diepste wensen, je natuur, jezelf. Op 18 januari maken we daar contact mee en maken we de verlangens concreet in de eerste woorden die op 25 januari samenkomen in een brief aan jezelf.

De avonden
De eerste avond maken we kennis, doen we een aantal oefeningen om contact te maken met onze diepste verlangens en schrijven intuitief al wat eerste woorden en zinnen voor onze brief. In de week tussen de bijeenkomsten ga je zelf de natuur in, stelt je open voor ‘dat wat er op je pad komt’ en ‘dat wat je aandacht trekt’. Je schrijft nog wat stukken voor je brief om deze op de tweede avond tot één geheel te maken. Ook lezen we dan de brieven aan elkaar voor bij ieder ons eigen vuurtje / kaars.

Praktisch
Wanneer: 18 januari en 25 januari, 20:00 – 22:00 uur, online.
Kosten: 38 euro

Aanmelden
Meld je aan via saskia[a]saskiaopdeweegh.nl of 06-43545885. Er is ruimte voor 6 brievenschrijvers.

82845721 10157820155128550 5613851353446088704 o