Skip to main content

‘Wat voor werk ga je nu doen?, vraagt mijn oudste zoon (5 jaar) vlak nadat we het allereerste Nieuwe paden banen boek hebben bekeken.

Het zien van het eerste boek was één van de spannendste momenten van het hele boekavontuur. Wat zou ik vinden van mijn boek? Zou ik er van kunnen genieten of zou ik vooral zien wat er nog beter zou kunnen? De laatste weken stonden immers in het teken van alles zo mooi mogelijk maken. En toen was het moment daar. Er stopte een busje met een pallet vol met dozen. De kinderen knipten ieder van een kant de eerste doos open. Ik haalde het eerste boek eruit, en .. ik vond het super mooi geworden! Het was gelukt, ik had een boek gemaakt en ik was er trots op.

De cirkel was rond en dat vierden we vorige week tijdens de lancering. Het eerste boek overhandigde ik aan de cirkel van mensen die allen op hun manier hadden bijgedragen aan het boekavontuur en daarmee het boek. Wat was het bijzonder dat de mensen die ik had geïnterviewd samen met de mensen die het boek hadden besteld er waren om dit moment met mij te vieren. En wat vond ik het lastig om geduld op te brengen om het boek de cirkel helemaal rond te laten gaan! Wat werd het boek prachtig ontvangen, met zoveel aandacht en liefde.

En wat voor werk ik nu ga doen? In elk geval heb nu een webshop en daar ben ik van alles over aan het ontdekken. Het is nog een hele klus om dat goed voor elkaar te krijgen en ook alle boeken op te sturen. En er komt woensdag een stukje in de lokale krant waarvoor ik vandaag geïnterviewd ben. En waar ik veel zin in heb is om m’n verhaal op allerlei plekken te vertellen, over een maandje.
Eerst trek ik me terug in de natuur met m’n gezin. Want wat was het veel werk de afgelopen maanden en wat was het indrukwekkend. Een periode van ontspannen maakt de cirkel helemaal rond.

NieuwePadenBanen HS 17 LR

foto: Hans Stockmans – stockmansvision.com

Leave a Reply