Skip to main content
Mommenhoeve

40-dagen-Mommenhoeve – verdiepen en laten ontstaan

By 9 maart 2015februari 18th, 2021No Comments

25-vensterbankOntspannen en inhoudelijk verdiepen
De ontdekking van de afgelopen week was toch wel om tussendoor regelmatig te ontspannen. Grappig hoe ik elk vrij moment besteedde  aan het 40-dagen project en me verwonderde dat ik even geen zin had. Na er een paar dagen nauwelijks mee bezig te zijn, is er weer volop beweging nu. Naast het fysieke bouwen aan de voorschuur en buitenruimte, ging dit afgelopen week hand in hand met het inhoudelijk bouwen aan wat er op de Mommenhoeve plaats gaat vinden.
Met Lars wandelde ik een ochtend om te ontdekken wat we op de Mommenhoeve wilden neerzetten. We ondernamen een empathy-walk zoals dat in de U.Lab-opleiding heet. Daarbij gaat het om vanuit nieuwsgierigheid echt te luisteren zonder meteen te reageren of adviezen te geven. Het was bijzonder om te ervaren hoe we beiden nieuwe dingen over elkaar leerden en ook over onszelf. Zo vroegen we ons af hoe je een relatie met jezelf kunt onderhouden en ontdekten we dat we op de Mommenhoeve steeds weer vanuit het nu willen beslissen wat we doen: wat klopt er voor dit moment en voelt nu goed, zonder na te denken over wat erna komt of een verwachting daarover te creëren.

De wondere wereld van de natuurverven
Vandaag ben ik nog eens wat dieper in de wereld van de natuurverven gedoken. Wat gaan we op de muren en kozijnen smeren? Wat in welke ruimte? Hoe zit het met waterbestendigheid? En wat voor voorbehandelingen zijn nodig? Voor op de afgetimmerde muren gaan we voor leemverf. Als je er ook meer over wilt weten, laat het me weten.

26-hout-stapelenBouwacitiveiten

  • de wilgenschutting groeit met de dag. Ongeveer elke dag zagen we wel wat tenen en vlechten we die door het ‘hekwerk’ heen. En met dit mooie weer groeit hij wat sneller 🙂
  • het aftimmeren in de voorschuur is bijna klaar. Dat voelt als een mijlpaal!
  • het gezaagde hout is allemaal gekloofd en gestapeld.
  • en verder zijn we lekker druk met de klusdagen voorbereiden, zoals de Organisatie van de Toekomst klusmiddag woensdag en komend klusweekend, zodat we die dagen met leuke mensen lekker aan de slag kunnen.

Leave a Reply