Skip to main content
Mommenhoeve

40 dagen Mommenhoeve – Later is nu

By 13 maart 2015februari 17th, 2021One Comment

“Help er komt hulp”, riepen we deze week voor de grap. Afgelopen woensdag kwam Claasje, een vriendin/collega, helpen schilderen. Lars had daarvoor de openslaande deuren geschuurd zodat we die samen al bijpratend in de grondverf konden zetten. Komend weekend komen vrienden en familie ons helpen klussen en dat vraagt voorbereiding. Wat kunnen ze voor ons doen? Welke klussen kunnen naast elkaar en welke voorbereidingen willen we dan treffen? En wat voor lekkers halen we allemaal in huis als brandstof?

31-vlechtenEcologisch bouwen
Gisteren kwam een leemstuccer langs om kennis te maken en naar ons project te kijken. Hij had allerlei ideeën en tips betreffende duurzaam of eigelijk ecologisch bouwen. We leerden over damp-open en damp-dicht. Allemaal nieuwe informatie die nieuwe mogelijkheden biedt om nog slimmer en duurzamer verder te bouwen.

Waarde
Vandaag kwam Rolf, een vriend/collega, langs om met ons te sparren over een waardemodel voor de Mommenhoeve. Wat past er bij de Mommenhoeve? Wat ik vooral tof vond om te ontdekken is dat we meerdere waardemodellen naast elkaar kunnen laten bestaan, van abonnementen tot uur-voor-uur tot motivatiebrieven tot ‘gewoon’ geld. Én dat we elke keer in het moment kunnen kijken wat er klopt en waar we zelf blij van worden. Dat kan op het ene moment geld zijn, een ander moment praktische hulp en weer een ander moment dat er gewoon toffe mensen komen en verder niks.

31-tochtstripKnaag, knaag
Het 40-dagen project nodigt ook uit om een aantal knaagpunten nu aan te pakken. Zo heeft Lars gisteren met Sven de eerste tochtstrip rond een raam gemaakt! Heel fijn. Zo hebben we ook kapstokhaken gekocht om op een plank te maken, en hebben we misschien binnenkort wel voor het eerst sinds de 5 jaar dat we hier wonen een kapstok!

Later is nu
40 dagen Mommenhoeve blijkt ook deze week weer te gaan over leven in het nu. Lars en ik zaten op de bank en deelden op hetzelfde moment een droom die we ieder hadden geparkeerd ‘voor later’. We realiseerden ons allebei dat we het ook ‘gewoon’ nu konden doen. Voor Lars is dat een oude Volvo ombouwen tot een elektrische auto en voor mij is dat naar IJsland gaan!

Join the discussion One Comment

Leave a Reply