Skip to main content
Mommenhoeve

40 dagen Mommenhoeve – klusweekend

By 16 maart 2015februari 17th, 2021No Comments

33-metenHet was zover, het al vroeg in de 40-dagen geplande klusweekend was nu een feit! Vrienden en familie kwamen naar de Mommenhoeve om te komen helpen. Wat een heerlijke dag en gezelligheid, ook voor de kinderen die hielpen door molshopen weg te scheppen en bergen van gevallen takken te maken.

In de voorschuur gingen de mannen heerlijk stereotyp aan de slag met het plaatsen van het loodzware granieten aanrecht, het aftimmeren rond de glazen pui, het inbouwen van het wc-reservoir en het grondverven van het raamkozijn.

Terwijl ik helemaal achter in de tuin liep met een slapende Jiri op m’n rug en ondertussen wat takken verplaatste, kwam Jaap, de vader van Lars, aangelopen met een voorstel voor een in de klus ontstane handige hoogte voor het aanrecht.

33-afplakken33-lunchen

33-aanrechtAl teruglopend naar ‘de klus’, raakten we in gesprek over de tuin en over de Mommenhoeve. Jaap wist te vertellen dat zijn ouders het huis de naam Mommenhoeve hadden gegeven, vernoemd naar een bewoner de heer Mommen. Deze man woonde in het huis voor degenen van wie zijn ouders het huis kochten. Ook wist Jaap te vertellen welke bomen er al stonden toen zijn ouders het huis eind jaren zestig kochten. Bijzonder om te weten welke bomen al zo oud zijn en welke bomen de opa van Lars heeft geplant. Dit smaakt naar een vervolg om nog meer te weten te komen!

 

 

Leave a Reply