Skip to main content
Mommenhoeve

40 dagen Mommenhoeve – grand finale

By 23 maart 2015februari 17th, 2021No Comments

36-slakwipDe laatste week van het avontuur ’40 dagen Mommenhoeve’ begon met een hele grote glimlach: we boekten onze vliegtickets naar IJsland! En als wonderlijk toeval kreeg Lars de volgende ochtend een ombouwset voor zijn elektrische auto aangeboden! Bijzonder hoe onze dromen allebei in ongeveer een week zo goed als werkelijkheid werden. De zon scheen ook nog en ik reed met Sven en Jiri naar de Ulebelt in Deventer om heerlijk te spelen in en om de glijbaan, waterstroom en palendoolhof. Volop inspiratie voor natuurlijke speel-‘toestellen’ voor de Mommenhoeve-tuin én voor de Nieuwetijdsschool.

Bouwactiviteiten
Aftimmeren, kitten, grondverven, wilgenschutting zo goed als afmaken, een nieuwe kampvuurplek installeren en een wilgentent bouwen. Dat waren grofweg de bouwactiviteiten van deze laatste week.

38-aftimmeren37-kampvuurplek38-grondverven40-tent

Kerndag – een lege dag om te laten ontstaan
39-kerndagVrijdag op het hoogtepunt van de lente en tijdens nieuwe maan en een zeldzame eclips, stond de Kerndag op het programma. Daar keek ik naar uit: een dag even helemaal niks en zonder prikkels van de buitenwereld in onze tuin terugkijken op 38 dagen Mommenhoeve. Ook was ik benieuwd of ik zou ontdekken waar het laatste weekend over zou gaan, de afronding van het project. Naast de dankbaarheid voor alle mooie dingen die op m’n pad kwamen tijdens het project, alle opgedane inzichten en de realisatie van m’n IJsland droom, voelde ik ook onrust. Het was allemaal nog helemaal niet af. Ik had nog steeds geen werkplek in de voorschuur. En we hadden ook nog geen toilet voor kampeergasten. Hoe moest dat nu verder? Hoe wilde ik verder na 40 dagen aandacht geven aan de Mommenhoeve als mijn thuisbasis, als uitvalsbasis voor ontdekkingstochten?
40-samen-eropuitDe nieuwe kampvuurplek werd mijn thuis voor de ochtend en ‘s middags bouwde ik een indianentent van bamboestokken en wilgentakken en viel daarin bijna in slaap. Aan het einde van de middag pakte kerndaggenoot Arjan m’n gitaar en knutselde Laura mooie buitenversiering in elkaar en keken Bouke en ik elkaar aan: “zoiets?”. Wat zaten we heerlijk in het zonnetje met mooie muziek en buitenkunst. Ja zoiets, hier is de Mommenhoeve voor gemaakt.

Ontspanning, dat voelde ik en dat is precies waar het laatste weekend van het project over ging, samen met m’n gezin ontspannen, mét taart om het project te vieren.

“Het leven kan het zoveel mooier bedenken dan ik zelf kan” – Saskia

 

Leave a Reply