Skip to main content
Mommenhoeve

40 dagen Mommenhoeve – dag 3

By 9 februari 2015februari 18th, 2021No Comments

IMG_4391“Ga ik elke dag een verhaaltje schrijven?”, vroeg ik me gisteren af. Naast de druk die ik voel om elke dag iets te schrijven, biedt het me focus en een manier om te oogsten en reflecteren. Daar ga ik voorlopig voor.

Vandaag viel m’n oog op de eerste krokussen die opkomen, dat proeft naar lente en meer en meer buiten leven. Het aanleggen van het terras vraagt meteen om een plekje in het klusschema! Ik begon vanochtend met het electra-plan en ontdekte dat dit vooral over een lichtplan gaat: waar willen we wat voor lampen? Een mooie vraag voor de komende dagen. Daarnaast hebben we twee klusweekenden gepland om in korte tijd met veel mensen wat meters te kunnen maken en omdat het vaak heel gezellig is: 21 & 22 februari en 14 & 15 maart. Ook op andere dagen kan er nog steeds geholpen worden. Ik broed nog op activiteiten die met kinderen te doen zijn, zodat de Nieuwetijdsschool fans ook kunnen komen helpen. Een wilgenschutting vlechten misschien?

Voor de U.Lab opleiding die ik volg schreef ik vandaag een brief vanuit de toekomst naar mezelf. Daarin stonden mooie fragmenten over de Mommenhoeve: “Wat aan het ontstaan is, is een heel bijzondere plek, jullie Mommenhoeve.” .. “En denk maar groot. Jullie kunnen een internationale HUB zijn voor pioniers en vernieuwers, die de nieuwe tijd praktisch weten te maken” .. “Wat je nu te doen hebt is het fundament daarvoor bouwen, fysiek. De plek waar mensen warm binnen kunnen zitten na hun buitenavonturen, waar ze kunnen vertellen over hun belevenissen en kunnen luisteren naar die van anderen, en waar ze naar de wc kunnen en wat kunnen drinken.”

Gisteravond nadat ik de dag-update had geschreven, viel m’n oog op een logo waar ik voor de Mommenhoeve ooit aan begonnen was. Wat als ik het lettertype wat me nog steeds aansprak nou eens gewoon net-niet-zwart maak, net als de letters op ons huis? Prima voor nu:

mommenhoeve-logo

Leave a Reply