TheateropdeDeelNPB

In een lezing deel ik m’n ontdekkingen en ervaringen, bijvoorbeeld over boekavontuur Nieuwe paden banen. Hoe zet je iets totaal nieuws in de wereld? Hoe stap je een onbekende wereld in en hoe ga je je eigen weg?

Ook deel ik graag m’n ontdekkingen over nieuwsgierigerwijs ouderschap en Pure Child, met filmfragmenten, praktijkervaringen en inzichten die ik als onderwijskundige en ouder opdeed. Hoe bied je kinderen een ruimte waarin ze hun nieuwsgierigheid kunnen (blijven) volgen? En hoe laat je hen zichzelf zijn en tot uitdrukking brengen? Ik gebruik de elementen uit de natuur om op zoek te gaan naar ‘de natuur’ van kinderen, en ons als mensen.

Daarnaast begeleid ik graag cirkels rond een vuur, een ruimte om tot de essentie te komen, onszelf, ons eigen hart te horen fluisteren en onze vraagstukken te transformeren, zoals ouderschapscirkels, pionierscirkels en cirkels voor zijn hart wil volgen.

Nieuwsgierig? Neem contact op.

Een verslavende, aan de lippen hangend, optreden van Saskia Op de Weegh, die liet zien & horen hoe je iets helemaal nieuws kunt maken, van iets wat er nog niet is (mede gebaseerd op haar onlangs uitgekomen, en zeer goed ontvangen boek "nieuwe Paden banen")

Willem Bollenvoorstelling Nieuwe paden banen

Ik vond de lezing interessant, het brengt mensen aan het denken. Ook de dag daarna hadden juffen en ouders het er nog over. Ik denk dat het bij wat je vertelt niet alleen maar gaat om de nieuwsgierigheid van kinderen te volgen, maar om een heel andere kijk op de wereld en de maatschappij te krijgen.

JessicaNieuwsgierigerWijs lezing

Ik was onder de indruk van de ontwapenende en authentieke diepte die Saskia op de Weegh onlangs liet zien in een presentatie over haar boek.

Lars Lutje SchipholtLezing Nieuwe paden banen