Skip to main content

Lezing / optreden / vuur

TheateropdeDeelNPB
IFOLLOW onbekende in

In een lezing neem ik je mee op avontuur deel ik m’n ontdekkingen en ervaringen onderweg, zoals over boekavontuur Nieuwe paden banen of het volgen van de nieuwsgierigheid van m’n kinderen.

Lezing Nieuwe paden banen

Hoe zet je iets totaal nieuws in de wereld? Hoe stap je een onbekende wereld in en ga je daarin eigen weg? Van 2016 tot 2018 ging ik op boekavontuur Nieuwe paden banen. Ik interviewde pioniers over hoe zij dat deden, iets nieuws in de wereld zetten, hoe ze trouw bleven aan zichzelf en wat hielp om het te laten lukken. Onderweg leerde ik ook hoe ik iets nieuws in de wereld zette, het boek wat ik maakte, een waar avontuur, waarin ik mijn voeten volgde m’n nieuwsgierigheid achterna, en ook ik uitgedaagd werd trouw te blijven aan mezelf.

Nieuwsgierig? Neem contact op.

Lezing I FOLLOW – Je kind achterna

In een inspiratielezing neem ik je mee op avontuur, het avontuur van het volgen van m’n een kind. Met filmfragmenten, foto’s en verhalen deel ik wat me bewoog en wat ik beleefde in het volgen van m’n kinderen. Wat ontdekte ik, als ouder, als onderwijskundige, als pionier, en wat bracht het mij en ons? Wat vraagt het van ons ouders en welke kaders kunnen we scheppen om ruim baan te maken voor de pure nieuwsgierigheid van een kind? En wat beleefden andere ouders die dit ook gingen doen?

En voor wie nog meer wil ontdekken en nieuwsgierig is, vul ik dit aan met de essenties van nieuwetijdsouderschap bekeken vanuit de elementen van de natuur: aarde, lucht, vuur, water. Een ontdekkingstocht naar het weer volgen en verbinden met de natuur van de mens, het vertrouwen daarin en ruimte gevend aan kinderen die er nog zo mee verbonden zijn.

Nieuwsgierig? Neem contact op.

Een verslavende, aan de lippen hangend, optreden van Saskia Op de Weegh, die liet zien & horen hoe je iets helemaal nieuws kunt maken, van iets wat er nog niet is (mede gebaseerd op haar onlangs uitgekomen, en zeer goed ontvangen boek "nieuwe Paden banen")

Willem Bollenvoorstelling Nieuwe paden banen

Ik vond de lezing interessant, het brengt mensen aan het denken. Ook de dag daarna hadden juffen en ouders het er nog over. Ik denk dat het bij wat je vertelt niet alleen maar gaat om de nieuwsgierigheid van kinderen te volgen, maar om een heel andere kijk op de wereld en de maatschappij te krijgen.

JessicaNieuwsgierigerWijs lezing

Ik was onder de indruk van de ontwapenende en authentieke diepte die Saskia op de Weegh onlangs liet zien in een presentatie over haar boek.

Lars Lutje SchipholtLezing Nieuwe paden banen