IMG 8513webEen Engelse Tearoom is waar Mareike graag met me afspreekt. Ze is Duitse, woont al jaren in Nederland en gaat komende zomer 3 maanden naar Engeland om te werken en vakantie te vieren. Mareike doet altijd wel een studie, nu gezondheidswetenschappen, is breed geïnteresseerd en aan het ontdekken wat ze na de zomer wil gaan doen. Haar huidige baan als producent in de cultuursector geeft haar in elk geval niet 100% voldoening.

Mareike herkende zich meteen in de kenmerken van een hoogbewuste. Het geeft haar het gevoel bij een groep te horen, een groep met duidelijke kenmerken. Dat er meer mensen naar de wereld kijken zoals zij, voelt fijn. Het geeft een kader en het bewustzijn dat anderen het niet zijn. En dat helpt dan weer om hen beter te begrijpen en situaties beter te begrijpen.

Wat betekent het voor haar? Het gevoel hebben er net niet bij te passen, zich heel goed kunnen aanpassen en met heel veel mensen om kunnen gaan. Een hoog EQ hebben, een hoge gevoeligheid. Ze vraagt zich af waarom ze dit niet gebruikt en juist alles met haar hoofd doet. Ze heeft sterk het gevoel dat ze meer in zich heeft dan eruit komt. En daarbij heeft ze altijd al het gevoel dat ze een mentor wil, die haar structuur geeft en daarbij wel vrij laat, die haar uitdaagt in haar zijn en denken. Iemand die haar triggert, de juiste vragen stelt.

Het hebben van veel talent, zoveel kunnen, werkt ook verlammend. Het vinden van richting is erg lastig. Je past in geen hokje en het talent is vaak van buiten niet zichtbaar.

Steeds komt in ons gesprek vrijheid terug als belangrijk in alles. De perfecte werkomgeving is vrij: vrije werktijden, werkplek. Daarnaast zijn in haar werk belangrijk: gedreven mensen, die delen, geven en interesse hebben voor de samenleving, eerlijk zijn en samen een team zijn.

Wat haar kan helpen om vertrouwen in zichzelf te vinden, een knop om te zetten, zoals ze dat noemt, is gesprekken voeren met zelfstandigen die dingen vanuit hun passie doen, die hun talenten gebruiken. We plannen meteen een afspraak in om daarover uit te wisselen als ze terug is uit Engeland.