Skip to main content
Mommenhoeve

Mommenhoeve klusspurt

By 13 juli 2015februari 17th, 2021No Comments

IMG_5343Na een hele bijzondere reis door IJsland met m’n gezin, zijn we weer volop aan het klussen op de Mommenhoeve. Twee stokken achter de deur helpen ons daar erg goed bij. Over anderhalve week wordt de cementdekvloer gestort en onze leemstuccer begint op 10 augustus met de eerste laag.

De afgelopen week stond in het teken van stof en alles op zijn plek laten vallen, zowel qua flow en plannen als letterlijk waar stopcontacten, kranen en thermostaten een plek krijgen. Daarvoor heeft Lars gaten en sleuven gefreesd en veel grof schuurwerk gedaan, vooral het plafond. Wat wordt dat mooi!

Vrijdag ging ik met Jiri naar Olst om gebruikte planken voor de vloer te bekijken bij een houthandel. ‘Wat een troep!’, was m’n eerste reactie toen ik aan kwam fietsen. Eenmaal op het terrein ontdekte ik hoe gaaf het is dat de jongens die daar werken de ‘troep’ (sloopmaterialen) omtoveren tot mooie stapeltjes planken klaar voor een nieuw leven. Helaas was er nu geen mooie partij voor onze vloer en gaat de ontdekkingstocht deze week verder.

De tegeltjes voor de badkamer komen via allerlei leuke wegen naar de Mommenhoeve. Zo kreeg Lars zaterdag voor zijn verjaardag twee doosjes lichtblauwe van vriendin Geesje en nam hij er vandaag een aantal mee van de Kleine Wildenberg waar ook volop verbouwd wordt.

klusspurt-deurenEr zijn ook weer allerlei mensen die ons fysiek helpen met onze klusspurt. Zo hing m’n vader gisteren de oude deuren die we al eerder ergens hadden opgehaald erin en helpt Lars’ vader ons deze week met elektra en aftimmeren en alles wat verder belangrijk is om de cementdekvloer volgende week te kunnen laten storten. Zo met de deuren erin zijn de ruimtes afzonderlijk goed te ervaren, erg tof. Het wordt nu wel heel echt allemaal 🙂

Wil je ook meehelpen? Dat kan. Vooral schilderhulp is de komende weken erg welkom. En tegeltjes die je over hebt blijven welkom. We kunnen nog ongeveer 250 tegeltjes van 15x15cm en 28 stuks van 10x10cm gebruiken.

 

Leave a Reply