Skip to main content
Mommenhoeve

Mommenhoeve klusspurt – deel 2

By 23 juli 2015februari 17th, 2021No Comments

IMG_4354De cementdekvloer ligt er gewoon in! Het fundament is gelegd voor vele mooie avonturen op de Mommenhoeve Basecamping. Dat was nog even hard werken met alle leidingen, muren, elektra en de vloerverwarming aanbrengen.

Ook vonden we vorige week een oude houten vloer bij Oude Bouwmaterialen in Eemnes. Het zijn mooie brede lange planken uit oude vurenhouten balken gezaagd.

IMG_4356

Tegeltjes
tegeltjes-ontwerp-startInmiddels hebben 245 tegeltjes van 15×15 de Mommenhoeve bereikt. Het ontwerpen van de muur is begonnen. Welke tegeltjes komen waar? Alle tegeltjes van één persoon (of huishouden) komen aaneengesloten aan elkaar op de muur. Zo symboliseert de muur de verbondenheid tussen alle mensen om ons heen en hoe dit samen heel mooi kan zijn.

IMG 9870 e1437656188438We kunnen nog ongeveer 150 tegeltjes gebruiken, waarvan al een aantal zijn toegezegd, zo cool! Heb jij (of je buren, familie, vrienden) nog tegeltjes liggen die je graag terugziet in de campingdouche van de Mommenhoeve? Graag!

Samen leemstuccen
Of ze met haar gezin een paar dagen zou komen helpen leemstuccen in augustus? Met die vraag belde collega Dorien me op naar aanleiding van m’n vorige blogpost over onze klusspurt. Ze had met haar gezin inmiddels veel ervaring opgedaan met leem in hun eigen huis en nu veel zin hier weer mee te werken én om in onze tuin te kamperen en samen te zijn. An irresistible offer! De keuken wordt nu ook leemstuc en wij gaan het ook leren. Kunnen we in ons huis ook een muur doen binnenkort.

Eerst ga ik morgen een lang weekend naar Berlijn om op SenseCamp inspiratie op te doen voor wat we op de Mommenhoeve allemaal zouden kunnen gaan doen.

Een mooie zomer!

Leave a Reply