Skip to main content
Mommenhoeve

40 dagen Mommenhoeve

By 6 februari 2015februari 18th, 2021One Comment

40dagenVanmiddag vroeg ik me opeens af wat er zou gebeuren als ik m’n aandacht 40 dagen lang zou richten op het bouwen aan de Mommenhoeve. Ik deelde de vraag op Facebook en Thomas reageerde met: “Dan gaat het groeien als kool!”

Afgelopen week was de laatste van de eerste 10 ochtenden Nieuwetijdsschool, had ik m’n laatste geplande fotoshoots en ander werk. Dat bood ruimte. Daarnaast kwam de eerste aanmelding voor de eerstvolgende Kerndag binnen. Dat bood een trigger. Al sinds we op de Mommenhoeve wonen organiseren Lars en ik er allerlei activiteiten, zoals Organisatie van de Toekomst bijeenkomsten en Kerndagen. En dat willen we heel graag weer doen, alleen dan vanuit de voorschuur, zodat ons huis met onze twee kleine kinderen, gewoon huis kan blijven.

Een andere trigger is het U.Lab programma van Otto Scharmer, een opleiding waar ik op dit moment aan mee doe. De kernvragen hierbij zijn: wie ben ik en wat is mijn werk. Het wordt me steeds duidelijker dat één van de belangrijke dingen die ik te doen heb het ontwikkelen van de Mommenhoeve als plek voor gelijkstemden is, een plek voor uitwisseling, verdieping, weer even stilstaan bij wat je ook alweer aan het doen bent of graag zou willen doen, een plek voor bijzondere mensen, voor voorlopers, nieuwe-paden-baners.

Daarnaast lijkt het me een bijzondere ervaring m’n aandacht 40 dagen lang te richten. Ik at al eens 40 dagen geen suiker om te ontdekken wat dat met me zou doen en het na 40 dagen uit m’n systeem zou zijn. Nu lijkt het me heerlijk even volledig aan ‘dat wat ik te doen heb’ te werken en stap één daarvan is een fysieke plek maken voor ontmoeting en verdieping. In m’n agenda staan maar een paar dingen. Ik besluit voor deze dingen 4 dagen extra te nemen en kom dan uit op zondag 22 maart, een mooie einddag. Zo kan ik in elk geval naar de verjaardag van m’n zus.

Doe ik dan helemaal geen ander werk de komende 40 dagen? Jawel. Wil je een pure portretten fotoshoot? Of een coachgesprek? Dat kan! Je kunt alleen niet betalen in geld. In ruil voor de foto’s of coaching help je mij bij het bouwen aan de plek. Dit kan van alles zijn. We onderzoeken samen wat waardevol is en jij leuk vindt om bij te dragen!

Op de website van de Mommenhoeve houden we een verlanglijst van klussen en spullen bij waarmee en waaraan je ons kunt helpen! Kom je langs en help je mee?

Join the discussion One Comment

Leave a Reply