Skip to main content
Mommenhoeve

40 dagen Mommenhoeve – dag 1

By 7 februari 2015februari 18th, 2021No Comments

wilgen-knotten-2015Jeetje wat komt er veel in beweging sinds ik besloten heb om 40 dagen m’n aandacht te richten op de Mommenhoeve. Al sinds het besluit heb ik energie voor twee. Tijdens het koken gisteravond, kookte ik ook meteen even een soepje voor de volgende dag. De hovenier die voor ons vandaag bomen zaagde, blijkt ook wel te willen helpen bij het uitdunnen van de notenbomen in ruil voor hout en heeft volgend weekend meteen tijd. M’n werkzoekende nichtje wil wel komen oppassen. Een vriendin die volgend weekend komt logeren, laadt graag haar auto vol bouwmaterialen die ze nog heeft liggen, en nog veel meer aanbod van mensen die graag een dagje komen helpen.

Klusflow
Als een echte bedrijfskundige zet ik alle bouwactiviteiten die ik op dit moment kan verzinnen op een rijtje en vervolgens in een schema waaruit de volgorde blijkt. Door te gaan tekenen worden dingen helderder en teken ik meteen een tweede versie. De vorm nodigt in elk geval uit tot beweging. Ook komen vragen boven als: is het handiger om eerst de cementdekvloer te leggen of eerst de muren af te timmeren? En wat is de droogtijd van een cementdekvloer eigenlijk?

klusflow

klusflow versie 2

mawuMilieubewust
Even wat drinken met een vriendin aan het einde van de middag, leverde de kaart Mother Earth op voor de 40 bouwdagen. Een mooie uitnodiging tot bewuster duurzaam bouwen én voor mij ook de Mommenhoeve als uitwisselplek voor transformatie van ‘ego-system-awareness’ naar ‘ecosystem-awareness’, om in termen van Otto Scharmer te spreken.

“You are called upon to help with environmentalism. There’s no greater cause today than giving back to your mother; and rekindling a friendship with the soil, air, and water. The Earth is the life force for material life, and there’s no sense in continuing downward spiral dirtying the planet with further pollution. Your contribution is necessary, no matter how small. You make a huge difference in this planet’s welfare through small and simple changes in how you operate. It’s worth it, believe me, and I will help you accomplish this goal in all ways.”

 

Leave a Reply