Skip to main content
avonturen

Glimpen bij het Europees Parlement

By 10 mei 2010april 28th, 2021No Comments

European ParliamentHeel graag ging ik met Marijke mee, toen zij een dag glimpen ging glimpen opvangen van de wondere wereld van het Europees Parlement in Brussel. Bijzonder vond ik het dat Marijke meteen wist waar ze zou willen glimpen toen ik haar dat vroeg. “Bij een Europarlementariër!”, riep ze meteen. Een mooie uitdaging voor ons vanuit Glimpen om dat te gaan regelen!

Eindelijk was het zover. Heel vroeg vertrokken we richting Brussel waar we werden opgevangen en rondgeleid door één van de assistenten van Marietje Schaake, Europarlementariër voor D66. Vol verwondering bekeken we de meer dan 20 vertalers die de vergadering die we bezochten live vertaalden voor de Europarlementariërs en hun assistenten. Tijdens de lunch vertelde Marietje ons vanalles over haar werk in Brussel.

Wat is het bijzonder om een hele dag in de wereld van iemand anders mee te kunnen kijken en te horen over de uitdagingen en bijzondere kanten aan het werk van diegene. Wat geeft dat veel energie. Ik zou elke week wel willen glimpen!

Hoe Marijke de dag heeft ervaren, lees je op de website van Glimpen.

Leave a Reply