Skip to main content

Saying ‘yes!’ again tegen boekavontuur Nieuwe paden banen

‘En je boek dan?’, vroeg Andrea me tijdens een bijeenkomst van Groeikracht, een wijze-ondernemende-vrouwen-netwerk in Deventer. Ik deelde m’n ideeën voor een nieuw filmproject en de onzekerheden die ik erbij ervoer. Ik voelde twijfel of het me zou lukken alle onderdelen die ik zou verzamelen tot één geheel te kunnen maken, tot iets wat ik zou willen delen ‘met de wereld’ en zocht daarvoor een verhaallijn. En dat was precies waar ik nu met m’n boek tegenaan liep! Hoe kreeg ik al die mooie interviews en ervaringen onderweg in een mooi verhaal, in een boek. ‘Dat ga je dan weer tegenkomen’, voegde ze er aan toe. Ja natuurlijk! Ik was dit boekavontuur aangegaan, ook om er een geheel van te maken om te delen en wel in de vorm van een boek.
En voor ik de film ga maken, en een nieuwe ontdekkingstocht in stap, ga ik de laatste etappes van het boekavontuur aflopen. De etappes waar ik juist ook zo nieuwsgierig naar ben!
JA, ik ga het boek nu afmaken!

Meeleesmaatje

Tijdens diezelfde Groeikracht-bijeenkomst opperde Sarai het idee van een meelezer. Ik was al een tijdje aan het broeden op wie ik daarvoor zou vragen, want dat was wat me inderdaad enorm zou helpen. Door haar vraag wist ik dat zij dat was! En zo zit ik nu met de eerste ruwe versie uitgeprint naast me in de Pipowagen achter in onze tuin te werken aan het boek. Terwijl dezelfde versie nu ook bij Sarai ligt. En dat voelt enorm rijk.

Mist verdiepen & tijd maken

Ondertussen was me een bericht van bevriend pionier Bruno van den Elshout opgevallen. Hij deelde in zijn nieuwsbrief in augustus: “Zonder tekort te doen aan al het moois dat de voorbije jaren brachten: die alomvattendheid mis ik inmiddels al een tijdje.” In de vorige nieuwsbrief schreef ik al iets over de mist die ik ervoer bij het in de wereld zetten van iets nieuws: NieuwsgierigerWijs. En nu ervoer Bruno na het in de wereld zetten van zijn New Horizons, ook mist. Dat maakte me nieuwsgierig naar hoe hij dit beleefde en ben ik blij dat ik hem daarover mag komen interviewen voor het boek.

En hoe kan ik dat mooier doen dan door eerst mee te wandelen met Bruno’s wekelijkse ‘Tijd maak je maandag’ aan zee, wat me al langer leuk lijkt eens mee te maken. Ik begin nu zelf ook de week vaak al wandelend langs de IJssel en ervaar hoe waardevol het is hier een vast moment voor te hebben en de week zich als het ware uit te laten kristalliseren in dat stille moment. En nu ga ik dit mee beleven aan zee, met degene die mij ertoe inspireerde en wel komende maandag 16 oktober. Iedereen die ook nieuwsgierig is en tijd wil maken kan trouwens meelopen. Je bent elke maandag om 9 uur van harte welkom aan de waterpomp, het eindpunt van lijn 12, tegenover Duivelandsestraat 77, 2583 KM Den Haag om mee te wandelen.

2018, het jaar van het boek Nieuwe paden banen

Dat het boek er ging komen wist ik ergens wel. Daarvoor was ik immers op pad gegaan en had ik prachtige mensen geïnterviewd en verhalen verzameld. Dat het er nu echt gaat komen, en wel komend jaar, geeft een geweldige energie voor de laatste etappes: het realiseren van het boek!

Ben je ook zo benieuwd naar hoe het er uiteindelijk uit gaat zien? En heb je zin om andere nieuwsgierige pioniers te ontmoeten? Bestel dit jaar het boek, en je bent bij het lanceringsfeestje!

Leave a Reply