Skip to main content
Mommenhoeve

40 dagen Mommenhoeve – dag 5 & 6

By 12 februari 2015februari 18th, 2021No Comments

De afgelopen twee dagen zat ik vooral met Sven op schoot, die ziek was. Terwijl ik eerst dacht dat dit de activiteiten voor de Mommenhoeve zou vertragen, ontdekte ik al snel dat even een pas op de plaats maken en met een ziek kindje op schoot zitten, juist enorm bijdroeg. Even stilstaan bij wat we aan het bouwen zijn. Terugkijken op de Nieuwetijdsschool en hoe dit een plek in het geheel kan krijgen. De voorschuur als ‘honk’ met openslaande deuren naar buiten, voelt wel als een mooie uitvalsbasis hiervoor en die uitnodigt tot buitenspelen.

De live-sessie van de U.Lab opleiding kon ik gisteren tussendoor gelukkig wel volgen. Dat was weer bijzonder met zoveel mensen van over de hele wereld tegelijkertijd online werken aan het gezamenlijke ‘ecosysteem’. Wat daaruit in elk geval scherp werd is dat we op de Mommenhoeve ‘iets’ met U.Lab willen doen. Otto Scharmer nodigde iedereen tijdens de live-sessie uit om de U.Lab ervaring mede verder te brengen: “take the spark into the future”. Wat een mooie uitnodiging.

En terwijl ik vanmiddag tegelijk met de kinderen ook even m’n bed in dook om bij te tanken, bouwde Lars aan de nieuwe Mommenhoeve website, hieronder alvast een sneak preview van de tussenstand. Gisteren gaf Lars ook alvast alle details voor de kachelpijp door voor een offerte voor zowel een binnen als buitenkachel voor de voorschuur. Nu al zin om ook vlakbij huis buiten bij een vuurtje te kunnen zitten.

6-mommenhoeve-website-in-de-maak

Leave a Reply