Skip to main content

Expeditie NieuwjaarsEssenties 2023

Expeditie NieuwjaarsEssenties is een ontdekkingstocht naar je diepste verlangens voor het nieuwe jaar en deze vangen in een brief aan jezelf. Een dag lang maak je ruimte om jouw essenties voor het nieuwe jaar naar boven te laten komen, ze op te schrijven en voor te dragen aan jezelf. De dag en de brief zijn een mogelijkheid om bewust stil te staan bij dat wat nu echt belangrijk voor je is. Om voorbij de dagelijkse drukte echt even contact te maken met jouw essentie, jouw natuur, dat wat jij echt te leven hebt hier op aarde.

Door het op te schrijven in de vorm van een brief aan jezelf, komt een krachtige energie vrij, vanuit je hart. Daarnaast is de brief een geweldig anker gedurende het jaar. Je kunt hem van tijd tot tijd teruglezen en je zult de dingen die voor jou op je pad komen gemakkelijker herkennen en ontvangen.

Voorafgaand aan de dag maken we gebruik van de kracht van de seizoenen. De stilste periode in het jaar is die tussen Kerst en Driekoningen. In die stille tijd is het gemakkelijker om contact te maken met de essenties van het leven en van jouw leven. Vanuit die stille donkere periode worden in januari als vanzelf de eerste kiemen voor een nieuw jaar zichtbaar. Zowel in de natuur om je heen als in jezelf, jouw natuur. Door er bewust op te letten ‘vang’ je als het ware jouw ‘dromen’ voor het nieuwe jaar. Met deze ingrediënten ga je op 20 januari op pad, de natuur in met jezelf, op jouw favoriete plek. Via meditaties en oefeningen die je via audio-berichtjes ontvangt diep je jouw essenties voor het nieuwe jaar op om ze op te kunnen schrijven in een nieuwjaarsbrief aan jezelf.

Het ontstaan

De NieuwjaarsEssenties ontstonden in 2018 op Schiermonnikoog. Daar schreef ik in een strandtent met uitzicht op zee de eerste zinnen van mijn allereerste NieuwjaarsEssentiesbrief. Ik was overdonderd door de kracht ervan. Je leest het hele verhaal over het ontstaan ervan in het artikel NieuwjaarsEssenties.
Sinds 2019 organiseer en begeleid ik jaarlijks in de derde week van januari een dag waarop anderen ook hun essenties kunnen opdiepen en opschrijven in een brief aan zichzelf. Sinds vorig jaar is dat in de vorm van een expeditie in je favoriete natuurgebied. De begeleiding ontvang je via audioberichten en emails, zowel op de dag zelf als in de voorbereiding vanaf 23 december.

De NieuwjaarsEssenties expeditiedag

Op vrijdag 20 januari ga je op expeditie. Een andere dag daar omheen kan ook, als dat je beter uitkomt. Je geeft jezelf de hele dag cadeau op een voor jou fijne en stille plek in de natuur. ‘s Ochtends volgen we onze voeten door deze natuur om de essenties op te diepen en ‘s middags schrijven we intuïtief onze nieuwjaarsbrief. Aan het einde van de dag om 16:30 lezen we allemaal tegelijkertijd, op de plek waar ieder dan is, onze NieuwjaarsEssenties aan onszelf voor. Op een online kaart wordt zichtbaar waar iedereen de brief aan het schrijven en voordragen is. Zo staan we op voor onszelf én weten we ons verbonden met elkaar in een gezamenlijk veld.

Wat ontvang je & wanneer

Van 23 december tot de expeditiedag op 20 januari ontvang je verschillende audioberichten en emails om je voor te bereiden op de expeditie:

  • Voor Kerst ontvang je het eerste audiobericht over het afronden van het oude jaar en het benutten van de ‘stille tijd’ tussen Kerst en Driekoningen. Het bericht sluit af met een meditatie om af te stemmen op wat daarin voor jou essentieel is.
  • Op 11 januari ontvang je een tweede autobericht waarmee je terugblikt op de ‘stille tijd’ en met enkele schrijfoefeningen die je de komende dagen alvast ter voorbereiding kunt doen.
  • Op 18 januari ontvang je drie audioberichten met meditaties en opdrachten voor tijdens de expeditie en om te ontdekken waar je op expeditie wilt gaan. Daarbij ontvang je een programma voor hoe je de dag kunt indelen, wanneer je welk bericht beluistert en hoe je een bijzonder ritueel maakt van het voordragen van de brief aan jezelf, passend bij jou.

Aanmelden

Ga jij ook (weer) mee op expeditie naar jouw nieuwjaarsessenties voor 2023? Aanmelden kan tot 23 december 20:23 uur via Expeditie NieuwjaarsEssenties 2023.

Extra: Ervaringen delen in een ontmoeting op 10 februari

Op vrijdag 10 februari is er een middag om expeditiegenoten te ontmoeten,  ervaringen met elkaar uit te wisselen, stukken uit onze brieven aan elkaar voor te lezen rond het vuur en de essenties te bekrachtigen. Een middag buiten bij een vuur wandelend in duo’s en kleine groepjes door de natuur.

Tijd: van 14 tot 17 uur | Locatie: Mommenhoeve | Kosten: 32,02 euro.
Wil je daarbij zijn, meld je dan aan via Ontmoeting NieuwjaarsEssenties 2023.