Skip to main content
Expeditie Hoogbewust

Dadeltaart en terugkijken

By 19 januari 2013december 20th, 2018No Comments

Bagels BeansEven in de stad werken, daar had ik zin in vandaag. Na twee weken geleden in een café te zijn beland, realiseerde ik me weer eens hoe fijn het is om in cafés te werken. ‘Toevallig’ belandde ik toen op de blogpost “Why creatieve people work in cafes” van Mitch Ditkoff wat ik meteen herkende.

Terwijl ik van m’n dadeltaart en thee geniet, realiseer ik me dat ik hier 8 maanden geleden ook zat met precies dezelfde taart. Toen interviewde ik Bram als allereerste voor Expeditie Hoogbewust. Een mooi moment om even terug te kijken op wat er sindsdien is gebeurd: 11 bijzondere interviews, 10 verslagen van deze gesprekken, gesprekken daar omheen, reacties via Twitter, dingen die op m’n pad kwamen. Dat heeft het me gebracht.

Wat me opvalt en waar ik me over verwonder:

  • Het thema raakt iets aan, er is veel belangstelling voor. Bijzonder vind ik het om te ervaren dat mensen als ze de website hebben gezien me meteen mailen of twitteren dat ze zich herkennen en mee willen werken. En als ik erover vertel mensen meteen aan iemand moeten denken die ze erin herkennen.
  • Er is veel herkenning en dit heeft bij sommigen veel impact. Ze kunnen zichzelf makkelijker accepteren zoals ze zijn.
  • Wat me verwondert is dat mensen weten wat hoogbewustzijn voor hen is en er ook woorden aan kunnen geven. En dat dit in de kern overeen lijkt te komen en voor iedereen net iets anders is of een ander accent eruit springt.
  • Mensen die ik sprak lieten veel van zichzelf zien. Ze aarzelden soms even en wilden toch graag dat hun verhaal online werd gezet. Ze wilden zichzelf graag laten zien, hoe spannend ook.
  • Ik werd steeds weer geraakt door elk gesprek en herkende mezelf steeds weer in verhalen van de anderen.
  • Eens in de zoveel tijd verviel ik in het willen definiëren van het begrip hoogbewustzijn en het willen duiden van de verschillen met hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid. Echter realiseerde ik me steeds weer dat het voor mij hier niet om gaat. Ik doe dit project om pioniers en vernieuwers hun kracht te laten herkennen en ervaren, zodat zij de wereld kunnen helpen een fijnere plek te maken voor iedereen. De mensen voor wie ik het doe herkennen zich en zijn enthousiast, dáár gaat het om.
  • Dingen voelen en weten waar anderen zich niet bewust van zijn, brengt soms twijfel, en ook een gevoel van verantwoordelijkheid. Net als de vele talenten en hoge intelligentie waar de hoogbewusten over beschikken.
  • De ervaring is fantastisch om de stroom te volgen, dingen op m’n pad te laten komen, dat te doen wat goed voelt en waar ik zin in heb met een open vizier.

De afgelopen dagen had ik het gevoel dat oneindig doorgaan met de interviews zoals ik ze nu houd, het niet meer is. Het tijd is voor nieuw, voor ontwikkeling en dat terwijl ik nog een hele lijst met mensen heb die ik heel graag wil spreken over dit thema en die ook al aangegeven hebben dat te willen.

In elk geval ga ik een mailinglist aanleggen voor alle mensen die enthousiast zijn over het project, iets willen doen en het willen volgen. En ik ga iets verzinnen om samen met anderen ideeën te genereren voor de film. Én ik ga één van m’n grootste inspiratoren vragen mee te doen aan een interview.

Waar ik nog meer zin in heb: Hoogbewusten samenbrengen en samen toffe dingen bedenken voor meer bewustzijn over het thema en vormen voor uitwisseling en persoonlijke groei voor hoogbewusten.

Word vervolgd.

Leave a Reply