Skip to main content
organisatie van de toekomst

Samen authentiek ondernemen

By 23 mei 2012april 28th, 2021No Comments

Gisteren gebeurde er iets bijzonders in de samenwerking voor de Leerdag Authentiek Ondernemen. Mijn energie lekte weg, ik had er niet zoveel zin meer in, iets stroomde niet meer. Het was iets in de samenwerking, maar wat? Ik kon de vinger er niet precies opleggen. Ik moest er wel iets mee, dat maakte mijn lichaam me wel duidelijk. Maar ja zo was het wel lastig om het te bespreken. Kon ik het niet in mezelf oplossen, probeerde ik nog. Als ik er echt voor wilde gaan, mezelf en de ander serieus nam, dan zat er maar 1 ding op: het bespreken. Ik vertelde dat m’n energie weglekte, er voor mij iets niet stroomde in de samenwerking en ik niet precies wist wat het was. Een mooi gesprek volgde, open, zoekend, eerlijk, mezelf en de ander tegenkomend, elkaar beter leren kennend en er ontstond weer veel energie om te doen waar we aan begonnen waren. Erg bijzonder en fijn om op deze manier samen te kunnen werken, spannend ook en heel echt. Dankbaar ben ik dat ik dit mag ervaren, dat samenwerken op deze manier kan.

Jeroen beschreef naar aanleiding hiervan wat authentiek ondernemen betekent:

“Authentiek Ondernemen betekent ondernemen vanuit je kern. Iets doen omdat je werkelijk vindt dat het in de wereld gezet moet worden. Hoe meer je ondernemen persoonlijk maakt, hoe spannender het ook wordt. Want dan verbind je jezelf met je product of dienst. En als het dan niet lukt, kan dat het gevoel geven dat je zelf mislukt. Je bent kwetsbaarder. En samenwerking wordt ook spannender. Het wordt ineens belangrijker dat het klikt en klopt. De energie moet goed zijn. Maar als het lukt en klikt ben je wel veel krachtiger. Resultaat is duurzamer.

De wereld heeft ook een sterke behoefte aan echtheid. Na alle bubbles en bank bursts wil men weer ergens in kunnen geloven en iemand kunnen vertrouwen. De vraag naar authentiek ondernemen neemt dus toe. Wie de uitdaging aangaat zal zien dat hij gedragen gaat worden door anderen en de omgeving. Je gaat toevallige ontmoetingen krijgen die niet toevallig meer kunnen zijn. En werk wordt een vorm van persoonlijke ontwikkeling en groei. Wanneer je de verbondenheid weet te vinden, wordt die groei ook collectief en wordt het een beweging. Een voedingsbodem voor een zinvoller bestaan.”

Ga je mee op dit spannende avontuur van echtheid?

Leave a Reply