Skip to main content
generatieleren

Wat willen young professionals vernieuwen in hun werk?

By 24 maart 2009februari 17th, 2021No Comments

‘Bouw je mee aan Yinno?’ vroegen Frederieke en ik aan jonge professionals uit ons netwerk. Twintig jonge professionals kwamen op een zaterdag een dag co-creëren. In ruil daarvoor ontvingen zij een lunch en borrel met dank aan Mindz en een inhoudelijke workshop en netwerkmogelijkheid.

yinno-dag

Er was veel energie. Binnen een paar minuten waren 4 flip-overs volgeschreven met wat deze jonge professionals willen vernieuwen in hun werk:

vernieuwen Ivernieuwen II

Een greep uit de diversiteit aan overige opbrengsten: contactgegevens van voor ons interessante mensen, feedback op ons onbewust ontwikkelde jargon, het idee om een ‘hoe innovatief ben jij’-scan te ontwikkelen, het idee om een ‘deep smart’ die werkzaam is binnen de overheid aan Yinno te verbinden. Daarnaast werd de behoefte aan een vervolg met andere generaties erbij door velen gevoeld. Een vraag die de groep aan ervaren generaties willen stellen is hoe hun ideale werk eruit ziet. Daarnaast wil de groep graag onderzoeken of de vooroordelen kloppen.

Hoe het ideale werk van de groep jonge professionals eruit ziet:

ideale organisatie Iideale organisatie II

Sommige ideeën werden wel erg innovatief gevonden, zoals waardebepaling achteraf. Daar hadden de meesten hun vraagtekens bij. Men had een bedrag nodig om aan de leidinggevende te noemen: “als het gratis is kan het niet wat zijn”. En een aantal waren bang dat we dan minder voor onze diensten zullen krijgen dan ze waard zijn. Een mooi compliment.

De deelnemers gaven aan het leuk te vinden zo diverse gelijkgestemde mensen te ontmoeten.

Leave a Reply