Skip to main content

Op Expeditie NieuwjaarsEssenties

Expeditie NieuwjaarsEssenties 2022 is een ontdekkingstocht naar je diepste verlangens voor het nieuwe jaar en deze vangen in een brief aan jezelf. Een dag lang maak je ruimte om jouw essenties voor het nieuwe jaar naar boven te laten komen, ze op te schrijven en voor te dragen aan jezelf. De dag en de brief zijn een mogelijkheid om bewust stil te staan bij dat wat nu echt belangrijk voor je is. Om voorbij de dagelijkse drukte echt even contact te maken met jouw essentie. Door het op te schrijven in de vorm van een brief aan jezelf, komt een krachtige energie vanuit je hart vrij. Daarnaast is de brief een geweldig anker gedurende het jaar. Je kunt hem van tijd tot tijd teruglezen en je zult de dingen die voor jou op je pad komen gemakkelijker kunnen herkennen en ontvangen.

De kracht van de natuur

Voorafgaand aan de dag maken we gebruik van de kracht van de seizoenen. De stilste periode in het jaar is die tussen Kerst en Driekoningen. In die stille tijd is het gemakkelijker om contact te maken met de essenties van het leven en van jouw leven. Vanuit die stille donkere periode worden in januari als vanzelf de eerste kiemen voor een nieuw jaar zichtbaar. Zowel in de natuur om je heen als in jezelf, jouw natuur. Door er bewust op te letten ‘vang’ je als het ware jouw ‘dromen’ voor het nieuwe jaar. Met deze ingrediënten ga je op 21 januari op pad, de natuur in met jezelf, op jouw favoriete plek. Via meditaties en oefeningen die je via audio-berichtjes ontvangt diep je jouw essenties voor het nieuwe jaar op en vang je ze in de brief aan jezelf.

De NieuwjaarsEssenties ontstonden in 2018 op Schiermonnikoog terwijl ik de eerste zinnen van mijn allereerste nieuwjaarsessenties opschreef. Ik was overdonderd door de kracht ervan. Je leest het hele verhaal in het artikel NieuwjaarsEssenties.

De NieuwjaarsEssenties dag

Op vrijdag 21 januari ga je op expeditie. Een andere dag kan natuurlijk ook, als dat je beter uitkomt. Je geeft jezelf de hele dag cadeau op een voor jou fijne en stille plek, zoals jouw favoriete natuurgebied of bij een houtkachel of allebei. Het is fijn als je in elk geval een gedeelte van de dag buiten in de natuur kunt zijn. Aan het einde van de dag om 16:30 lezen we allemaal tegelijkertijd onze NieuwjaarsEssenties aan onszelf voor, op de plek waar je dan bent.

Zo staan we op onszelf, vanuit ons eigen licht én weten we ons verbonden met elkaar. Doordat we deze dag de verbinding met onszelf echt opzoeken, zullen we die verbondenheid waarschijnlijk volop kunnen ervaren. Ieder gaat in zijn licht staan, waarbij het licht zich zal verbinden. Licht vindt licht, ook door het jaar heen. En dat kunnen we in deze tijd goed gebruiken.

Wat je ontvangt en wanneer

  • Voor Kerst ontvang je het eerste audiobericht over het afronden van het oude jaar en het benutten van de ‘stille tijd’ tussen Kerst en Driekoningen. Het bericht sluit af met een meditatie om af te stemmen op wat voor jou daarin essentieel is.
  • Op 11 januari ontvang je een tweede autobericht waarmee je terugblikt op de ‘stille tijd’ en met enkele schrijfoefeningen die je de komende dagen alvast ter voorbereiding kunt doen.
  • Op 20 januari ontvang je drie audioberichten met meditaties en opdrachten voor tijdens dé dag waarop je op expeditie gaat. Daarbij ontvang je een voorstel voor hoe je de dag kunt indelen en wanneer je welk bericht beluistert en hoe je een prachtige ritueel maakt van het voordragen van jouw brief aan jezelf.

Ga jij ook mee op expeditie naar jouw nieuwjaarsessenties voor 2022, meld je dan graag voor 24 december aan.

nieuwjaarsessenties hart
nieuwjaarsessenties alive