Skip to main content

leerreisLeren waar jij nieuwsgierig naar bent. Ervaren door dingen te ondernemen. Jezelf leren kennen door uit te wisselen met anderen.

Je eigen leren vormgeven

AcademyNext richtte ik op omdat leren heel leuk is als je zelf kiest wat je van wie leert en op welke manier. Je prikkelt je nieuwsgierigheid en leervermogen. Waar ben jij nieuwsgierig naar? Wat heb je altijd al eens willen doen? En doordat je je eigen leren leert vorm te geven, kun je dit blijven doen, je leven lang.

Je ontwikkelt je vermogens vanuit jouw kern door steeds nieuwe ervaringen te kiezen voor dat moment en door erover uit te wisselen met anderen leer je bewust. Onderweg leer je jezelf steeds beter kennen.

In AcademyNext werk ik samen met professionals van Organisatie van de Toekomst, een gezelschap dat door pure uitwisseling initiatieven laat ontstaan en in de wereld zet.

Concreet geef je je eigen leren vorm in twee soorten leerreizen: de expeditie of creatiereis.

Leerreis: op expeditie

Tijdens de expeditie ga je op ontdekkingstocht naar dat waar jij nieuwsgierig naar bent. Je verkent op de manieren die bij jou passen de thema’s die jou boeien. Wat deze precies zijn ontdek je onderweg, door op pad te gaan, te beginnen met een eerst stap.

  1. Omvang van je reis bepalen. Hoe lang wil je in eerste instantie reizen? En welk budget heb je voor deze reis?
  2. Reisgezelschap kiezen. De leerreis begint met het kiezen van je reisgezelschap en reisbegeleiders: met wie wil jij uitwisselen over je leerervaringen? En door wie wil je je laten inspireren en begeleiden?
  3. Vertrekpunt ontdekken. Je reist vanuit een verlangen: wat is dat bij jou? Waar ben jij nieuwsgierig naar?
  4. De eerste stappen zetten. Je gaat ervaringen opdoen vanuit dit verlangen: Welke concrete stappen ga jij zetten? Hierbij kun je naast je eigen ideeën putten uit tal van mogelijke leervormen, van een dag met iemand meekijken of interviewen tot iets uitproberen.
  5. Ervaringen delen. Met je reisgezelschap wissel je uit over je ervaringen en reflecteer je hierop. Je staat bewust even stil en spiegelt elkaar.
  6. Verder reizen. Je zet volgende stappen in jouw reis en wisselt ook hierover uit. Net zolang tot je budget en/of tijd op is.
  7. Afsluiten. Je beëindigt je reis met je reisgezelschap en kijkt met elkaar terug op het avontuur. De plaats en vorm kies je gezamenlijk, bijvoorbeeld gesprekken bij een kampvuur of een feest op een bijzondere plek.

Creatiereis

De creatiereis verschilt van de expeditie in het doel. Tijdens de creatiereis zet je iets neer. Je bouwt aan datgene waar jij in gelooft in een vorm die bij jou past en onderweg leer je van de stappen die je zet. Al reizend wordt dan ook steeds duidelijker wat je aan het neerzetten bent. Je hoeft nog niet scherp te hebben wat het precies wordt. Dat ontdek je door te beginnen en daarover uit te wisselen met anderen. Dat wat je creëert kan van alles zijn, bijvoorbeeld een boek, een blog, een filmpje of een workshop of bijeenkomst.

Ook voor deze reis kies je je reisgezelschap, bepaal je je vertrekpunt en deel je je ervaringen van de stappen die je hebt gezet met je reisgenoten om uiteindelijk met elkaar de creaties te vieren.
 

uitwisselenAanmelden

Je kunt je individueel aanmelden of als team, bijvoorbeeld een traineegroep voor een kennismakingsgesprek via post@saskiaopdeweegh.nl of 06 – 435 45 885.