Djup natur, diep de natuur ervaren

Djup Natur ontstond al reizend met m’n gezin door Zweden in 2021. We hadden 2 maanden vrij genomen om de ongerepte natuur van het land te verkennen samen met onze kinderen van toen 7 en 8 jaar oud. Ik deelde vanuit verschillende plekken  diepe natuurervaringen met nieuwsgierigen via ansichtkaarten. Die kaarten kwamen later samen in mijn werkruimte op de Mommenhoeve: EVeryday Nature Ansichtkaarten uit Zweden. Dit was het begin van nieuw werk, Djup Natur was geboren.

Meer dan een project is Djup Natur een missie en onderzoek, een ontdekkingstocht en kunstenaarspad. Hoe kunnen we als mensen weer meer in verbinding met de natuur leven? Hoe ervaren we haar als mensen ten diepste? Waar is nog ongerepte stille natuur in Nederland? En in Europa? Wat voor ervaring brengt die oernatuur? Wat is het belang ervan voor het geheel? Hoe ervaar en deel ik dat met de wereld om mij heen? Kan dat wel? Is de natuur zelf niet het kunstwerk? De ervaring die ze ons biedt. Is zo’n ervaring over te brengen via een afdruk aan de muur? Een tekst? Een film? Ik ga het ontdekken! Het pad is de weg, de tocht de missie, de werken de uitdrukking. Reis je een stukje mee?

6 SWeegh EVNature 5116w

Via expedities verken ik de ongerepte natuur van Nederland en Scandinavië. Via exposities en artikelen deel ik wat ik ontdek. Op de website van Djup Natur kun je de ontdekkingstocht en werken die eruit voortkomen volgen.

volg de expeditie van Djup Natur