Wat zou het mooi zijn als alle hoogbewuste mensen in hun kracht staan en hun talent volledig in kunnen zetten en kunnen ontwikkelen.

Ik geloof dat er veel pioniers/vernieuwers zijn die van meer betekenis kunnen zijn voor zichzelf en hun omgeving, als ze hun kracht leren kennen en erkennen. De term hoogbewust kwam ik op het spoor via Esther-Marieke Dekens. Ze schrijft op haar website:

“Evolutionair gezien is het logisch dat er een categorie mensen is die voorop loopt, die nieuwe ontwikkelingen inzet en nieuwe toepassingen bedenkt. .. De categorie ‘hoogbegaafden’, blijken vrij extreme zoekers. Mensen die een heel groot deel van hun leven bezig zijn met het zoeken naar nieuwe ontwikkelingen, nieuwe informatie, nieuwe duidingen, nieuwe waarheden. Mensen die daar een grote drang toe ervaren en die, als zij eenmaal weten wat zij in huis hebben en voldoende zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld hebben ontwikkeld, tot grote hoogte kunnen stijgen in het vinden van die nieuwe ontwikkelingen, nieuwe duidingen en nieuwe waarheden. Om tot die grote hoogte te kunnen stijgen hebben zij een andere wijze van denken meegekregen en een ander bewustzijnsniveau. Een heel hoog bewustzijnsniveau. En dat maakt meer verschil dan de intelligentie waar tot op heden zo specifiek naar gekeken werd. Het hoge bewustzijnsniveau is de factor waar al het andere onder past.”

Om te ontdekken wat voor contexten hoogbewusten uitnodigen om in hun kracht te gaan staan en wat ze nodig hebben om zichzelf te ontwikkelen en de pionier-vernieuwer te zijn die ze zijn, ging ik op expeditie. Alle verhalen van de interviews die ik deed zijn te lezen op: Expeditie Hoogbewust.