fotografie

Puur portret

By 22 april 2017 februari 18th, 2021 2 Comments

Dat een pure portretten fotoshoot heel puur kan zijn en ik degene die ik fotografeer echt mag zien en ervaren, dat heb ik al heel vaak mogen meemaken. Deze keer mocht ik meemaken hoe Maria haar weerstand om zichzelf te laten zien helemaal toeliet en ‘erbij bleef’. Het was zo mooi om te zien hoe ze naar binnen ging dat ik haar vroeg of ik er een foto van mocht maken. Dat mocht en dit is wat ik zag:

maria pureportretten

Maria schrijft over deze ervaring:

We zijn voor de foto’s eerst samen op een bunker gaan staan: ik voelde dat ook zo, zij zag het als een podium 🙂….na een paar foto’s benoemde ik dat ik weerstand voelde: De lens werd een confronterende spiegel voor mijn gevoel voor eigenwaarde. 
Saskia zei dat die weerstand er mocht zijn en raadde mij aan maar eens te gaan voelen!

Ze vroeg of ze hiervan een foto mocht maken…..deze geeft mij het inzicht dat ik tijdens mijn Fluistersessies er nooit problemen mee heb om mijn ogen even te sluiten, maar tijdens het masseren wel. Dan doe ik dit ook waar mogelijk (als mensen op hun buik liggen of zelf hun ogen dicht hebben) om beter te kunnen voelen, maar dan wil ik dit nooit laten merken 🙂. Blijkbaar zat daar altijd schaamte op.

Deze foto is mij nu heel dierbaar, omdat het voor mij symbool staat voor de verbinding tussen mij en Saskia tijdens de shoot en de veiligheid die ik ervaarde in haar onvoorwaardelijke steun om door iets heen te gaan met haar steun ?
Hierna voelde ik mij veel beter op mijn gemak en ik ga mijzelf ook niet langere belemmeren in mijn stijl van masseren 🙂

Bedankt voor deze dag: je bijzondere cadeau Saskia met jouw “holding space” voor mij & de foto’s die je zo met zorg en puur heb gemaakt❣??

Zin om jezelf te laten zien en ben je benieuwd wat jij ervaart tijdens een pure portretten fotoshoot?
Hier lees je wat de Pure portretten mogelijkheden zijn of neem contact op.

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply