organisatie van de toekomst

Opeens weet je waar je hart ligt

By 1 februari 2011 2 Comments

Een inzicht, zomaar op een onbewaakt ogenblik. Opeens weet ik wat ik moet doen, weet ik waar mijn hart ligt en dat ik me daar helemaal op ga richten. Dat betekent ook loslaten, het loslaten van Glimpen. Au.

Glimpen
In mei 2009 begon het Glimpen-avontuur op een terrasje in Utrecht met een idee van Iro om samen een platform te maken, een website waarop mensen elkaar zouden kunnen vinden als ze met elkaar mee wilden lopen of wilden ruilen van werk. Om te ontdekken of de beelden die ze hadden wel echt klopten.

Na de eerste ideeën gingen we op zoek naar een krachtige naam en een goede vorm om het idee in te gieten. We begonnen met doen: mensen vinden die wilden glimpen en voor hen plekken vinden. We ontdekten de kracht van ons netwerk, de kracht van de eenvoud van het concept en het enthousiasme dat het idee losmaakte, om ergens een dagje mee te kunnen kijken. Met glimpen hebben we ook taal gegeven aan deze manier van leren. En op Twitter wordt glimpen een nieuwe trend genoemd.

Het was tof om in anderhalf jaar zo iets bijzonders op te bouwen en in de wereld te zetten. Iro gaat Glimpen verder uitbouwen, groter maken, opdat nog veel meer mensen hun horizon kunnen verbreden.

de toekomst in beeld
Creëren blijft mijn passie. Mijn hart ligt bij het creëren van beeld, het maken van foto’s en films. Met als kern het in beeld brengen van de toekomst van werk, die nu aan het ontstaan is.

Wat zie jij als je met de ogen van de toekomst kijkt?

Join the discussion 2 Comments

  • Koos Groenewoud schreef:

    Goed zo Saskia.Volg je hart. Daar haal je energie uit. Dirk-Jan de Bruijn, zegt het altijd zo: “Geef me een baan die bij me past en ik hoef nooit meer te werken”. Professor Paul de Blot verwoordde het enkele maanden geleden zo: “Ik ben een parasiet en leef van hetgeen ik naar me toe trek”. Nu begrijp ik dat. Waardering en dankbaarheid van zijn studenten is zijn brandstof, dat geeft hem energie. Ik wens je veel werkplezier met je passie.

  • Froukje schreef:

    Ik was meteen getriggerd toen ik op LinkedIn las: “opeens weet ik waar mijn hart ligt.” Spannend, weer een stap gezet, veel succes en geniet ervan!

Leave a Reply