over mij

Ik verwonder me over patronen, dingen die zo zijn omdat ze altijd zo waren, en dan vooral over die patronen die niet meer werken, die eigenlijk niemand meer wil. Dit biedt kansen voor nieuwe vormen, voor nieuwe manieren van leren en werken. Al ontdekkend maak ik nieuwe vormen voor werken, leren en voor ouderschap.

Nu bouw ik aan NieuwsgierigerWijs, een platform voor ouders die ruimte willen maken voor de nieuwsgierigheid van hun kind.
Wat gebeurt er als je volledig je nieuwsgierigheid volgt? Los van alle aangeleerde patronen van leren en werken. En wat als we kinderen kunnen begeleiden op een manier dat ze hun pure nieuwsgierigheid en manier van de wereld ontdekken volledig kunnen volgen?

Daarnaast verken ik hoe je iets nieuws in de wereld zet, hoe je nieuwe paden baant in boekavontuur Nieuwe paden banen, waarvoor ik allerlei pioniers interview over hun ervaringen en ontdekkingen.

Wat ik eerder (mee)maakte:
Basecamping, KerndagCoworkFriday, Organisatie van de Toekomst, Creatiespel, Glimpen, Nieuwetijds vrouwencirkel, Buiten Spelen.

Ook help ik anderen graag mee met hun creaties door het scheppen van een ruimte waarin je zelf je antwoorden ontdekt. Bijvoorbeeld tijdens een Kernconnectdag op de Mommenhoeve of een coachwandeling.

In 2007 begon ik als 28 jarige voor mezelf, omdat ik dacht dat werken anders kon en ik wilde al doende ontdekken wat mijn ideale werk en werkcontext waren en creëerde die. Dit doe ik nog steeds. Het is heerlijk om (steeds meer) vrij te zijn en te leven i.p.v. te werken, en m’n intuïtie te volgen in alles wat ik doe.

Ik woon en werk op de Mommenhoeve een prachtige oude boerderij met een mooi stukje natuur vol fruit- en notenbomen. De perfecte plek voor ontmoeting, verdieping, even stil staan. En vooral om samen te leven met mijn lieve Lars en kinderen Sven en Jiri.

Inspiratie uit wat ik deed:

  • Expeditie Hoogbewust: Een project waarin ik verkende wat pioniers/vernieuwers helpt om te doen wat ze ‘te doen hebben’. Laat je inspireren door de interviews met 22 vooroplopers.